filmklap

Hieronder lees je een selectie van nieuwtjes uit de film- en tv-wereld.  Dit overzicht is zeker niet volledig maar bevat beslist nog info dat je niet wist.  

filmklap

filmkenner en radiomaker Michel Follet

vertelt tijdloze weetjes

uit een boeiende filmgeschiedenis,

elk uur tussen 12 en 18u. 

Schrijfster van het thema van "Friends" overleden

De naam Alta Sherral "Allee" Willis zal maar bij weinige een belletje doen rinkelen.

Nochtans zorgde deze Amerikaanse songwriter voor enkele wereldhits. Zo schreef Willis mee aan de superhits "September" en "Boogie Wonderland" van de formatie Earth, Wind & Fire. Voor de muziek van Beverly Hills Cop en The Color Purple won ze zelfs 2 Grammy Awards. En natuurlijk is er ook de song "I'll Be There For You" dat voor eeuwig verbonden blijft als het themalied van de immens populaire tv-reeks Friends.

Willis werd geboren op 10 november 1947 in Detroit en overleed op 24 december 2019 in Los Angeles op 72-jairge leeftijd aan een hartstilstand. Ze laat haar partner achter, de producer/animator Prudence Fenton.

Olivia Newton-John (71) is door de Britse koningin Elizabeth geridderd voor haar verdiensten in de entertainmentwereld en haar inzet voor goede doelen en onderzoek naar kanker. Olivia Newton-John mag zich vanaf nu 'Dame' noemen. De actrice kreeg deze prestigieuze onderscheiding van de Queen Elizabeth. 

Als actrice kreeg Newton-John grote bekendheid in de film Grease (1978), waarin ze de hoofdrol vervulde naast John Travolta. Latere films hadden minder succes. Wel scoorde ze in Nederland nog een nummer 1-hit met Xanadu; de titelsong van de gelijknamige film uit 1980, waarin ze samen met onder anderen Gene Kelly en Michael Beck speelde. 

 

Bron: filmtotaal.nl  en Wikipedia 

CARTOON’S & CINEMA ZUID FUSEREN TOT GROTE STADSBIOSCOOP LUMIÈRE ANTWERPEN

De Groep Lumière met stadsbioscopen in Brugge & Antwerpen heeft Cinema Zuid overgenomen om samen met Cartoon’s dat al een tijdje een onderdeel van de groep is tot een grotere bioscoopgroep te komen. Op 18 december 2019 heropende  het team van Cinema Cartoon’s de 2 bioscoopzalen van het Fotomuseum op het Antwerpse Zuid en de groep groeit zo tot 9 zalen. De nieuwe stadscinema krijgt tevens de naam Lumière Antwerpen en wordt een nieuwe concurrent van de UGC in Antwerpen die momenteel 17 zalen telt.

Bron: moviepulp.be / foto: lumiere.be

BRAD PITT ZET EEN STAPJE TERUG

Brad Pitt, die bij de laatste Oscaruitreiking nog een gouden beeldje won voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood, is van plan om een stapje terug te zetten. Na de show onthulde de 56-jarige Amerikaan er even tussenuit te zullen knijpen om niet meer in de schijnwerpers te staan.

Tegenover journalisten onthulde de acteur:"Op het moment denk ik dat het tijd is om even te verdwijnen en terug te keren naar het maken van dingen." Toen er aan Pitt gevraagd werd of hij - na het winnen van zijn eerste Oscar - de tijd van z'n leven had, antwoordde hij: "Ik hoop het niet. Ik hoop dat er meer komt."

Bron: filmtotaal.nl / foto: Rob Latour/Shutterstock

dramatische kijkcijfers voor de oscars in de VS

Vorig jaar deed de 92ste Oscaruitreiking zonder presentator het niet zo slecht. Er was toen een lichte stijging in de Amerikaanse kijkcijfers waar te nemen. Begrijpelijk dat de Academy deze trend wilde doorzetten. En toch tuimelde de kijcijfers dit jaar naar een nieuw dieptepunt.

De uitzending van de ceremonie op de Amerikaanse tv-zender ABC trok maar een gemiddelde van 23,6 miljoen kijkers, ruim 6 miljoen minder dan in 2019. Toen waren er nog zo'n 29,6 miljoen, Dat is dus maar liefst ongeveer 20 procent minder kijkers.

Normaal gesproken doen de Oscars het ook beter que kijkcifers dan het feestje ronde Grammys. Maar dit jaar keken bijna evenveel mensen naar de uitreiking van de Grammys, die met 5,4 procent nauwelijks lager lag dan de Oscars. Wat zouden de leden van de Academy nu nog moeten verzinnen om tegen volgend jaar de kijkcijfers terug op te krikken?

Bron: filmtotaal.nl / foto: Shutterstock

Topacteur Max von Sydow overleden

Op zondag 8 maart overleed op 90-jarige leeftijd De legendarische acteur Max von Sydow is begin maart op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn echtgenote Catherine Brelet vanuit hun woonplaats in Frankrijk.  De Zweed, zoon van een barones en een wetenschapper, speelde in zijn ruim 65 jaar als acteur in meer dan honderd films en series. 

In zijn carrière als acteur speelde von Sydow in wereldberoemde projecten zoals The ExorcistStarwars: The Force Awakens en Game of Thrones.  Twee keer werd hij genomineerd voor een Oscar, voor Pelle Erobreren (uit 1987) en voor Extremely Loud & Incredibly Close (uit 2011).

Von Sydow leefde de laatste jaren van zijn leven samen met zijn echtgenote Catherine Brelet in Frankrijk. Zij maakte de dood van haar man zondagavond bekend. 

foto:von Sydow in "Games of trhones (l) en "Star Wars (r)

Bron: filmtotaal.nl  & De Morgen / foto: Shutterstock

vragen, suggesties, tips...

info@soundtrackfm.eu

adverteren opradio en/of website

sales@soundtrackfm.eu

Mobile  +32 (0)494 85 69 56

SOUNDTRACKfm is 24/7 een webradio rond vlot beluisterbare muziek uit films en tv-series en richt zich naar doorsnee bioscoopbezoekers en kijkers van tv-series vanaf 30 jaar.